Montmartre en Sacré-Coeur

vlag frankrijk

Je kunt een mooie excursie maken naar één van de mooiste attracties van Parijs, de Sacre Coeur. Om deze te bereiken zul je eerst de Montmartre moeten beklimmen. Ander vervoer dan lopen is niet echt mogelijk, omdat het laatste stuk uit trappen bestaat.

In dit artikel op Busreis Parijs lees je over het hoogste punt van de hoofdstad van Frankrijk. Dit is namelijk de Montmartre. Het is een hele beklimming te beginnen bij de straatjes en eindigend met trappen. Één van onze redactieleden heeft hem beklommen de dag na het lopen van de marathon van Parijs, die combinatie is geen aanrader. Mocht je niet van plan zijn om de marathon te gaan lopen, maar lekker met een busreis naar Parijs te gaan en wat vrije tijd over hebben dan is Montmartre een leuke optie.

Montmartre was vroeger een losstaand dorp. Halverwege de 19e eeuw werd het opgeslokt door Parijs. Je kunt er goed met de bus komen, maar het beste startpunt is het metrostation Abbesses. Dit station is de moeite waard. Het is ontworpen door Hector Guimard in art nouveau stijl. Dit betekent veel gebruik van glas en metalen. Montmartre staat eigenlijk ook wel bekend om haar aantrekkingskracht op artiesten. Dit zie je goed aan het aantal expositieruimtes en kunstwinkels. Ook Vincent van Gogh en zijn broer Theo hebben er een paar jaar gewoond. In de mooie pittoreske straatjes van Montmartre zitten leuke kleine winkeltjes die het bezoeken waard zijn. Een leuk café is Le Sancerre, hier kun je genieten van wijnen uit de eigen streek. Montmartre heeft namelijk zijn eigen wijngaard. Het plukken van de druiven is ieder najaar weer een groot evenement. Als je helemaal naar boven gaat met de trappen kom je bij de Sacré-Coeur uit.

Vanaf de koepel heb je een fantastisch uitzicht op Parijs. Een bezoek aan deze koepel kost ongeveer €5, je kunt dan ook naar de graftombe.. Bezoek aan de Sacré-Coeur zelf is gratis. En ook als je naast het gebouw staat heb je een fantastisch uitzicht.

Boek een busreis Parijs en bezoek Montmartre

Wil je de Montmartre en Sacré-Coeur bezoeken? Boek dan snel een Busreis Parijs! Naast deze attracties zijn er genoeg andere redenen om Parijs te bezoeken. Wat te denken van de Eiffeltoren en Disneyland Parijs?

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...