De Eiffeltoren

vlag frankrijk

Dé must-see in Parijs: De Eiffeltoren!

Als je aan Parijs denkt, denk je aan de Eiffeltoren. Dit zal dan ook het hoogtepunt zijn van menig busreis Parijs. In het hoogseizoen is hij iets langer open dan tussen begin september en half juni, maar in die periode kun je er ook nog op tot elf uur in de avond.

Geschiedenis van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is gebouwd voor de World Fair van 1889 die in Parijs werd gehouden. Ook werd het aangegrepen om het eerste decennium na de Franse Revolutie te vieren. Eigenlijk zou de toren er maar tijdelijk zijn, maar we weten allemaal dat dit niet gebeurt is. De toren is gebouwd door Gustave Eiffel. Zijn bouwbedrijf bestaat nog steeds. Het bouwen kostte meer dan twee jaar en er werd gebruik gemaakt van ongeveer 18.000 metaalstukken en 2.5 miljoen klinknagels. De techniek die werd gebruikt was in die tijd al zeer populair bij het bouwen van gebouwen met een ijzeren frame. Het bouwwerk is 300 meter hoog en staat op vier massieve betonnen heipalen. Tot de bouw van het Empire State Building in New York was het hoogste bouwwerk ter wereld.

De Eiffeltoren bezoeken

Busreis Parijs geeft je wat handige informatie voor het bezoek aan deze populaire attractie. Met een heuse vintage dubbeldekker lift kun je omhoog en omlaag. De tweede verdieping is ook met een trap te bereiken. Op de eerste en tweede verdieping zijn souvenir winkeltjes, een tentoonstellingsplaats en een café. Op deze verdiepingen kun je zelfs een kaartje of brief posten, want er zijn zelfs postkantoortjes ingericht! Op de tweede verdieping kun je ook een hapje eten in het Jules Verne restaurant. Dit restaurant heeft zijn eigen lift in de noordelijke toren. Op de hoogste verdieping (de derde verdieping) is een gezellige salon ingericht. Verder is er een platform met handige panelen waarop staat wat je allemaal kunt zien. Als het mooi weer is kun je verder dan 60km zicht hebben.

Als je niet in de rij wil staan (de toren trekt zo’n zes miljoen bezoekers per jaar) tijdens je bezoek kun je het beste zo laat mogelijk in de avond komen. Als je geluk hebt branden dan de 20.000 lampen die aan de Eiffeltoren zitten, dit gebeurt tien minuten per uur.

Met een busreis naar de hoofdstad van Frankrijk kun je mooie bezienswaardigheden bezoeken, evenals lekker shoppen en mooie wandelingen maken. Kijk dus snel op de hoofdpagina van Busreis Parijs voor meer informatie.

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...