Busreis Parijs 3 dagen

Busreis Parijs 3 dagen

frankrijk
vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf 208,-

De ideale reisduur voor een leuk weekendje naar Parijs

Met de bus naar Parijs is al jaren één van de populairste manieren om de Franse stad van de liefde te bezoeken. Voor slechts 109 euro kunt u al 3 dagen met de bus op reis naar de populaire stad in Frankrijk, dit is inclusief 2 hotelovernachtingen. Een 3-daagse reis bied je de mogelijkheid om in een weekendje kennis te maken met de vele hoogtepunten van de stad. Enkele van de reisorganisaties op onze website bieden tijdens de reis ook een extra stadstour aan met de bus, zo ben je er zeker van om onder andere de Eiffeltoren, Sacre Coeur, Notre Dame en Arc du Triomphe bekeken te hebben.

Liever nog langer naar Parijs? Dit bied je de mogelijk om ook een bezoek aan bijvoorbeeld het Paleis van Versailles te brengen(deze excursie zit vaak bij de 5-daagse busreizen in het pakket) of meer vrije tijd te hebben in de stad om bijvoorbeeld ook op je gemak lekker een dagje te kunnen shoppen of musea te bezoeken. Bekijk daarom hier de 4-daagse busreis naar Parijs.

Vergelijk alle reisorganisaties met busreizen naar Parijs


Momenteel hebben wij geen samenwerking met partners met 3-daagse busreizen naar Parijs. Kijk als alternatief naar de treinreizen, deze zijn voordelig én flexibel. Los te boeken, maar ook in combinatie met hotel!

Een aantal scherp geprijsde 3-daagse reizen

Hoogtepunten voor 3 dagen in Parijs

algemeen

Beklim de Eiffeltoren

In het 7e arrondissement van Parijs staat de wereldbekende Eiffeltoren, die eind 19e eeuw gebouwd werd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889. Maurice Koechlin en Emile Nouguier ontwierpen de toren en het bouwbedrijf van Gustave Eiffel liet hem daadwerkelijk in neerzetten. Hoewel de toren nu beschouwd wordt als een van de niet-klassieke wereldwonderen, verafschuwden de 19e-eeuwse Parijzenaars het monument. Het gebruik van een metalen constructie werd afgekeurd door de burgers, aangezien zij vonden dat deze bouwstijl absoluut niet paste in het straatbeeld van Parijs. Iedere dag beklimmen honderden buitenlandse én Franse toeristen de Eiffeltoren. Er zijn drie verdiepingen waarvan de eerste twee met een trap bereikt kunnen worden. Voor de derde etage moet je de lift nemen, die je op 267 meter hoogte brengt. Vanaf de derde etage heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Parijs. De toren is op iedere dag van het jaar geopend. In het najaar kun je vanaf 09.30 uur naar boven en in het voorjaar vanaf 09.00 uur. ’s Avonds na 22.00 uur is de Eiffeltoren verlicht. Een entreekaartje voor de derde verdieping bedraagt ongeveer 14 euro.

algemeen

Sacre Coeur

In de wijk Montmartre moet je als toerist écht geweest zijn. Charmante cafeetjes, pleintjes en kleine straatjes geven de wijk een heel gezellige sfeer. De heuvel waarop Montmartre zich bevindt is ruim 130 meter hoog en daarmee een van de hoogste punten van de stad. De schilderachtige straten lenen zich uitstekend voor het maken van tekeningen en schilderijen. Het is dus niet gek dat vele kunstenaars zich naar Montmartre begeven om hun ezel uit te klappen. Op het Place de Tertre kun je tegen betaling een portret van jezelf laten maken door een professionele kunstenaar. Er worden zowel realistisch portretten als karikaturen gemaakt. Een andere bijzondere, Parijse bezienswaardigheid is de basilique du Sacré-Coeur. De kerk is niet te missen aangezien ze zich bovenop de heuvel van Montmartre bevindt en wit van kleur is. De kerk is gratis te bezichtigen, maar toegang tot de crypte en de koepel kost ongeveer 8 euro.

algemeen

Het Louvre

In het musée du Louvre vind je tal van prachtige schilderijen, relikwieën en interessante kunstcollecties. Te midden van het binnenhof bevinden zich drie glazen piramides, waarvan de grootste als ingang van het museum dient. Je hoeft niet lang te zoeken naar het meest opmerkelijke museumstuk van het Louvre: overal in het museum is bewegwijzering aanwezig om je te leiden naar de Mona Lisa, in het Frans “La Joconde” genoemd. De meeste bezoekers willen immers vooral graag met haar op de foto. In het Louvre is overigens nog veel meer zien, zoals Egyptische oudheden, islamitische kunst en grafische kunst. Bezoekers tot 26 jaar kunnen het museum gratis bezoeken en voor anderen geldt een entreeprijs van ongeveer 15 euro.

De leukste info & tips voor een busreis Parijs

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...