Busreis Disneyland Parijs

Busreis Disneyland Parijs

frankrijk
vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf 69,-

Ontdek de magie in Disneyland Parijs met een leuke busreis

Iets meer dan 30 kilometer ten zuidoosten van Parijs ligt Disneyland Parijs. Het pretpark bestaat al sinds 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste attractieparken ter wereld. Tot 1994 heette het Eurodisney. Om je een beeld te geven, in totaal beslaat het park een stuk land ter grootte van 20% van Parijs. Jaarlijks komen er rond de vijftien miljoen bezoekers. Het pretpark is er dan ook voor iedereen, van jonge gezinnen tot vriendengroepen. Disneyland Parijs is niet gebouwd in de vorm van de oren van Mickey Mouse zoals veel mensen denken. Er zijn zeven themahotels, een winkelstraat en zelfs een golfbaan.

Vergelijk alle aanbieders met busreizen naar Disneyland


tijd

Geschiedenis van het park

Midden jaren tachtig werd de keuze gemaakt voor het gebied ten zuidoosten van Parijs. Drie andere locaties vielen om verschillende redenen af. Bij Toulon was de grond niet goed werkbaar. Twee locaties dichtbij de Middellandse Zee vielen af door de regelmatige aanwezigheid van stevige rukwinden. In 1987 werd een gebied van ruim 1900 hectare aangekocht van de Franse regering. Op 12 april 1992 opende het attractiepark haar deuren. Die dag bezochten meer dan 20 duizend mensen het park. In het eerste jaar was Eurodisney goed voor meer dan 10 miljoen bezoekers.

algemeen

Attracties in Disneyland

Belangrijke attracties zijn bijvoorbeeld ‘It’s a small world’ een betoverend leuke boottocht. Er spannend zijn Space Mountain en Big Thunder Mountain, twee ontzettend heftige achtbanen. Ook heftig is Indiana Jones and the Temple of Peril, een attractie waarbij je in een op hol geslagen mijnwagentje deze tempel binnenvliegt. Of wat dacht je van ‘The Twilight Zone Tower of Terror?  Bent u op zoek naar een website waar u kunt vinden hoe u goedkoop een busreis Disneyland Parijs kunt boeken? Bekijken dan deze website.

bus

Met de bus naar Disney

Met de bus naar Disney? De reis met de bus naar dit park duurt met opstappen circa 8 uur. Op deze pagina van BusreisParijs.net vergelijk je eenvoudig alle aanbieders. Let bij het boeken van een busreis naar Disneyland Parijs goed op alle extra’s zoals dagen entree, accommodatie (met maaltijden) en het opstapschema.  Wat dacht je van een 3-daagse busreis Eurodisney van Peter Langhout Reizen? Verblijf tijdens deze reis in Hotel Kyriad en geniet van 2 dagen entree in zowel het gewone park als studios. Een andere mooie reis is de combinatiereis van Peter Langhout Reizen die 5 dagen duurt, hierin bezoekt u 2 dagen Disneyland Parijs en 3 dagen de wereldstad Parijs! Kijk ook eens naar het aanbod van Oad Reizen, hier kunt u bijvoorbeeld een 3-daagse reis met 2 dagen entree boeken incl. hotel op 5 minuten afstand van het park. Vergelijk nu direct het aanbod met alle Disney Reizen!

De leukste info & tips voor een busreis Parijs

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...