Klimaat in Parijs

vlag frankrijk

Welk weer kun je verwachten in Parijs?

Misschien is het je al opgevallen, maar we hebben sinds kort op iedere pagina van Busreis Parijs een weersvoorspelling staan voor de komende drie dagen in Parijs. Op deze pagina gaan we wat uitgebreider in op het weer in Parijs. Zo kun je goed voorbereid je koffer pakken!

Het maritieme klimaat van Parijs

Het klimaat van de hoofdstad van Frankrijk wordt door vele oorzaken beïnvloedt. Dit is een mooie reden voor Busreis Parijs om je hierover wat te vertellen. De Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat de stad wat heeft van een zeeklimaat. Meer naar het oosten is er sprake van invloeden van een landklimaat. Het zuiden en zuid-oosten van Frankijk geven Parijs een beetje de warmte van een Middelands-Zeeklimaat. Het klimaat van deze wereldstad zelf wordt maritiem genoemd. Eigenlijk is er bijna nooit sprake van hele extreme temperaturen. In de stad vriest het bijna nooit.

De gemiddelde temperatuur in de winter komt niet vaak beneden de 2°C, dit is mild te noemen. Wel sneeuwt het af en toe. Met een muts op en handschoenen aan is het dus aangenaam shoppen in de winter tijdens de kerstmarkt! In de zomer is het een natuurlijk een stuk warmer. De gemiddelde temperatuur in juni, juli en augustus ligt rond de 23°C. Ook in september is de temperatuur nog lekker en gemiddeld 20°C. Wel regent het dan wat vaker.

Wanneer je het beste naar Parijs kunt gaan bepaal je zelf. Ieder seizoen heeft zo zijn voordelen. Raar maar waar, in de zomer is het vaak wat minder druk in de stad. Parijzenaren gaan dan zelf op vakantie, bijvoorbeeld naar de Middellandse Zee. Het weer in Parijs is dus beter dan in Nederland. Als je het weer in Nederland wil ontsnappen, dan is een Busreis Parijs altijd een leuke optie. Stap in en rijd mee naar de hoofdstad van Frankrijk!

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...