Louvre

vlag frankrijk

Ontdek een van 's werelds meest beroemde musea

Het Louvre staat bekend als het bekendste en belangrijkste museum ter wereld. Eigenlijk is het een verzameling musea. In 1793 werd het officieel een museum. Met de bijna 20 kilometer aan gangen en 300,000 kunstukken is het eigenlijk niet te doen om alles in één dag te zien. Wil je een bezoek maken aan dit museum, breng dan eerst een bezoek aan de website zodat je weet wat je wil zien en de borden kunt volgen. Jezelf laten verrassen is natuurlijk ook mogelijk. Vooral tijdens een langere busreis Parijs is een bezoek aan het Louvre een must. Ben je korter in Parijs, kijk dan vooral even naar die mooie glazen piramide.

Het is niet helemaal duidelijk waar de naam Louvre vandaan komt. Sommigen denken dat het van het woord ‘Lupara’ komt. Het Louvre is namelijk gebouwd op het grandgebied van deze wolvensoort. Anderen denken dat het genaamd is naar de Anglo-Saksische benaming voor kasteel.

De glazen pyramide is al een attractie op zich, maar als je niet van rijen houdt kun je beter een andere ingang nemen. Het is dan wel handig om al een kaartje te hebbben. Deze kun je ook op de website van het Louvre krijgen, of duik een Virgin Megastore of Fnac binnen. Met de all-in Care Musées et Monuments kom je ook gratis binnen. Check Parismuseumpass.fr voor meer informatie.

Het Louvre heeft zoals gezegd een inmense collectie aan kunststukken. Er zijn bijvoorbeeld collecties van het oude Egypte en van het Verre Oosten. Ook kun je er een kijkje nemen in de wereld van de Islamitische kunst. Verder is er uiteraard veel ruimte ingericht voor de Franse schilder- en beeldhouwkunst. Liefhebbers van de Vlaamse en Nederlandse grootmeesters komen hier zeker aan hun trekken. Je kunt onder anderen werken vinden van Rubens, Rembrandt en Vermeer.

Iedere eerste zondag van de maand kun je het museum gratis bezoeken. Het gaat iedere dag om 9u open en om 18u dicht. Behalve op woensdag en vrijdag. Dan kun je hier tot 21u45 binnen zijn. Jongeren tot 26 jaar kunnen op vrijdag na 18u gratis naar binnen. Souvenirs kopen kun je nog een uur tot na sluiting van het museum doen. Zo hoef je niet te haasten met je museumbezoek! Busreis Parijs wenst je veel plezier bij het bezoeken van dit museum!

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...