Versailles

vlag frankrijk

Een must-see, vaak onderdeel van de 5-daagse busreizen

Niet heel ver ten westen van Parijs ligt Versailles. Een briljant kasteel ontworpen door Louis le Vau. Een bezoek aan deze attractie is onderdeel van de meeste 5 daagse busreizen. Naast excursies in Parijs zijn er ook veel mogelijkheden voor dagtripjes net buiten Parijs. Eerder hebben we al verteld over Disneyland Parijs, een paradijs voor gezinnen met kinderen. In dit korte artikel vertellen we meer over Versailles en haar paleis.

Leuke weetjes van Busreis Parijs over Versailles

Het paleis van Versailles wordt gezien als het belangrijkste project van Louis XIV. Koning van Frankrijk van 1661 tot zijn dood in 1715. In de geschiedenisboeken wordt hij vaak de zonnekoning genoemd. Het paleis kenmerkt zich als een ontzettend groot complex vormgegeven door de allerbeste en meest talentvolle architecten, kunstenaars en landschapontwerpers. Latere bewoners deden ook een duit in het zakje waardoor het kasteel van Versailles heden ten dage een over de top briljant kasteel is. Een must-see dus! Het originele gebouw is zoals gezegd ontworpen door Louis le Vau.Sinds 1972 is het officieel een museum met nationale erkenning. Ook heeft Unesco het het kasteel op de werelderfgoedlijst staan.

Het paleis van Versailles neemt een belangrijke plek in in de geschiedenis van Frankrijk. Het bekendste is misschien wel het verdrag van Versailles, een verdrag waardoor vrede werd gesloten met Frankrijk. Het formele einde van de 1e wereldoorlog vond hier dus plaats. Ook tijdens de Franse Revolutie in de 18e eeuw werd hier geschiedenis geschreven. Marie Antoinette kon nog net vluchten. Tegenwoordig zijn er toiletten voor bezoekers, maar vroeger moesten de dienaren van de koning op creatieve wijze hun behoefte doen. De koning zelf gebruikte een kakstoel.

Busreis Parijs hoopt dat je door middel van dit artikel nog meer zin krijgt om een busreis naar Parijs te maken. Als onderdeel hiervan ga je natuurlijk misschien ook een kijkje nemen in het mooie paleis van Versailles.

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...