De leukste activiteiten in Parijs in mei en juni

vlag frankrijk

Wat je niet mag missen in mei en juni

Als je een busreis naar Parijs maakt zijn er natuurlijk de dingen die je moet doen. Dit zijn natuurlijk een bezoekje aan de Eiffeltoren en de Montmartre. Ook is Disneyland Parijs een aanrader als je daar nog niet bent geweest. Verder zijn er het hele jaar door speciale evenementen. Als je toch in Parijs bent kun je er net zo goed iets van mee pakken. Dan heb je ook iets speciaals te vertellen op de terugweg van je busreis Parijs!

Busreis Parijs agenda mei en juni

In dit artikel bespreekt busreis Parijs de leukste evenementen van mei en juni 2012. Veel van deze evenementen vinden ieder jaar plaats.

Als je op 19 mei toevallig in de stad bent en van kunst houdt moet je de Parijse museumnacht zeker meepakken. De musea zijn veelal tot een uur na middernacht open en meestal is dit nog gratis ook.

Vanaf 20 mei kun je twee weken van jazzmuziek genieten op het jazzfestival. Naast vele optredens van grootheden en talenten uit de jazz- en blueswereld is er ook een fototentoonstelling. Het festival vindt plaats in de wijk Saint Germain des Pres. Later in juni is er ook het St. Denis Festival wat iets meer op klassieke muziek gericht is. Dit vind plaats in de cafeetje en zaaltjes in de buurt St. Denis.

In het weekend van 2 juni vindt de grote bruidsbeurs plaats in Porte de Versailles plaats. Op zich misschien niet speciaal als er niemand uit je vriendenkring of familie gaat trouwen, maar als je weet dat ontwerpers uit drieëntwintig landen aanwezig zijn kun je wel nagaan hoe speciaal deze beurs is.

Op 21 juni is het grote muziekfeest van Parijs, de Fransen noemen het Fête de la Musique. De zomer wordt in Parijs op deze dag officieel welkom geheten. Je hoeft niet te zoeken, want dit vindt plaats door heel Parijs. Niet alleen in parken en pleinen, maar zelfs op straat is het feest. Je kunt zelfs zelf ook muziek maken!

Op 30 juni begint het bioscoopfestival van de stad Parijs. Naast vele nieuwe films in de bekende bioscopen zijn er ook openluchttheaters ingericht. De films kosten vier euro om te bekijken. Het festival duurt tot en met 10 juli.

Wil je meer informatie over een bepaald evenement? Kijk dan eens op de site van het toeristenbureau van Parijs.

Meer romantische uitstapjes ontdekken voor de maanden mei en juni? Kijk eens op www.romantisch-weekendjeweg.nl!

Busreis boeken?

Nog geen tripje naar de stad geboekt maar door deze evenementen geïnteresseerd geraakt? Kijk op Busreis Parijs voor een mooi overzicht van reisjes die je met een touringcar naar de hoofdstad van Frankrijk kunt maken. Wie weet zien we je dan nog wel voor het begin van de zomer in deze prachtige Franse stad!

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...