Leuke spelletjes voor in de bus

vlag frankrijk

Verveel je geen moment in de bus naar Parijs

Als je niet goed voorbereid op busreis gaat kan het zo maar eens zijn dat je jezelf gaat vervelen. Busreis Parijs geeft een aantal tips voor leuke spelletjes voor onderweg. Het leuke van deze spelletjes is dat het je geen extra bagage kost. Sommigen zul je misschien al kennen, andere niet. Omdat busreizen naar de hoofdstad van Frankrijk een paar uur duren kun je makkelijk meerdere spellletjes spelen!

De spellen van Busreis Parijs

Spelletje 1: Auto’s tellen
Kies met je buurman een type auto dat jullie gaan tellen. Bijvoorbeeld jij de rode en je buurman de groene. Wie er na een uur het meeste heeft krijgt van de andere een snack of iets dergelijks.

Spelletje 2: Het kenteken letters spel.
Woorden of zinnen maken van de letters op auto’s die je onderweg tegen komt.

Spelletje 3: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is…
Wie kent dit makkelijke tijdverdrijf niet? Noem een kleur en degenee die naast je zit moet raden wat of wie het is.

Spelletje 4: Wie ben ik?
Hierbij neem je iemand in gedachten waarna je medereiziger moet raden wie het is. Er mogen alleen vragen worden gesteld die met ja of nee te beantwoorden zijn. Er mogen twintig vragen gesteld worden en het raden van wie het is kost ook een vraag. Ook leuk om dieren in gedachten te nemen, of stripfiguren. Dit is het favoriete spel van Busreis Parijs!

Spelletje 5: Ik ga op vakantie en neem mee…
Om de beurt zeg je wat je meeneemt op vakantie. Elke keer moeten de vorige genoemde items ook in de lijst genoemd worden. Als iemand een fout maakt of een item niet meer weet is deze af. Vooral leuk om met meerdere personen te spelen.

Spelletje 6: Plaatsnamen die elkaar opvolgen
Om de beurt noem je een plaatsnaam die met de eindletter van de vorige plaats begint.

Naast deze spelletjes kun je ook kaartspelletjes zoals toupen of pesten spelen. Een stok kaarten neemt niet zo heel veel ruimte in en in de meeste bussen heb je wel een klein tafeltje tot je beschikking. Nu je wat spelletjes kent kun je op de hoofdpagina van Busreis Parijs kiezen uit leuke busreizen!

Busreis Parijs top 3


Handige reistips & deals

Kerst in Disneyland Parijs

Het promofilmpje voor kerst in Eurodisney is weer heel sfeervol geworden. Er zijn kerstbomen, ijsbanen en mooie kerstshows. Ook al je Disney vriendjes en vriend...

kerstboom

Fijne feestdagen vanuit Parijs!

Het is alweer bijna kerst. Nog een klein weekje kertsmarkten in Parijs en daarna maakt de Franse hoofdstad zich klaar voor het nieuwe jaar. Ook Busreis Parijs b...